martes, 30 de abril de 2019

En Comú Podem Reus s'obre a un govern d'esquerres amb el PSC per a fer «polítiques valentes»

La formació aspira a obtenir representació municipal i ser decisiva per a la constitució d'un govern «realment d'esquerres»

En Comú Podem Reus no descarta un pacte amb el PSC després de les eleccions municipals. La formació lila afontra la campanya de les municipals amb optimisme i es planteja l'objectiu no només d'obtenir representació municipal, sinó que sigui suficient per poder condicionar un govern d'esquerres. Aquesta, de fet, és la primera alternativa per al PSC. Segons el seu cap de llista va explicar ahir a la Cambra de Comerç, el govern d'esquerres és la seva prioritat.

Pilar Flamenco, cap de llista d'En Comú Podem Reus, no es mostra disposada a oferir un acord a qualsevol preu. Els Comuns i Podem condicionen qualsevol acord al fet «que realment siguin polítiques d'esquerres, valents i transversals; si el PSC de Reus hi està disposat, ens trobarà al camí». No es plantegen, de fet, cap altre escenari que no sigui entrar a l'Ajuntament de Reus i fer-ho per poder formar un govern progressista.

Sense voler avançar esdeveniments, sí que plantegen escenaris que poden incloure altres formacions, que no anomenen, però que podrien ser ERC o la CUP. «Si trobem al camí gent que estigui disposada a fer una política realment d'esquerres, transversal, per a la ciutadania de Reus, i que posi al centre del discurs les necessitats de la gent, ens trobaran», sentencia Pilar Flamenco.

Els resultats de les generals impulsen En Comú Podem Reus

Els resultats obtinguts a les eleccions generals els han permès conservar el diputat per Tarragona que les enquestes i els primers sondejos situaven en mans del PSC. En concret a Reus, si bé és cert que respecte a les eleccions generals del 2016 la formació ha perdut vots, respecte a les autonòmiques del 2017 n'ha guanyat. La fluctuació ha anat dels 8.402 vots l'any 2016 al Congrés, als 2.704 l'any 2017 al Parlament de Catalunya, remuntant aquest diumenge, de nou al Congrés, fins als 6191.

«Partint de les expectatives que hi havia a començament de campanya, el resultat és més que satisfactori», assegura Pilar Flamenco. La candidatura dels Comuns i Podem va ser primera força l'any 2016, «estàvem en ple auge», recorda. «Hi va haver una baixada important a les autonòmiques, i tot i que hem perdut uns 2.000 vots respecte al moment en el qual n'havíem tret més, hem recuperat un votant que per nosaltres és primordial», reflexiona Flamenco.

Considera que han sabut fer-se seu un votant «que ha trobat un espai en el qual es pot veure representat perquè no és un espai independentista i no és un espai que apel·li a altres sentiments nacionals». Podem s'erigeix com una formació «generosa» i que no practica el partidisme. «Ja ho hem demostrat a l'àmbit estatal, quan vam plantejar la moció de censura, sabent que li donàvem a Pedro Sánchez un volum de vot, com així ha sigut».

Font: Tarragonadigital.com
Enllaç: https://tarragonadigital.com/reus/comu-reus-govern-esquerres-psc-municipals-2019
Foto: Jordi Olària